Uzņēmējdarbība restorānu biznesā

Programmas direktore: Mg.soc. Jūlija Mironova
e-pasts: julija.mironova@isma.lv
Studiju ilgums: pilna laika – 2 gadi, nepilna laika – 2,5 gadi
Kvalifikācija: Ēdināšanas servisa organizators
Valodas: Latviešu | Angļu
Tiek piedāvātas unikālas iespējas:
1. Apvienot darbu ar mācībām no jebkuras vietas pasaulē, jo šīs studiju programmas video apmācība e-vidē ļauj apgūt gan teoriju, gan praktiskās iemaņas, kā arī nolikt ieskaites un prasmju eksāmenus;
2. Iegūt starptautiski atzītus sertifikātus profesionālās pilnveides kursos restorāna biznesa jomā;
3. Ar “Karjeras centra” palīdzību atrast darbu vai arī atzīt esošo profesionālo pieredzi ēdināšanas uzņēmumā kā atbilstošu studiju prakses daļai;
4. Ikvienam gribētājam iegūt starptautisku pieredzi un zināšanas ēdināšanas industrijā, dodoties uz ārzemēm, apmaksātā praksē uz uzņēmumiem vai arī apmaiņas studijās uz partneru augstskolām;
5. Studiju ietvaros izstrādāt biznesa plānu, lai varētu pilnveidot vadīto uzņēmumu vai arī, ar “Biznesa inkubatora” palīdzību, atvērt savu ēdināšanas uzņēmumu;
6. Turpināt augstākās izglītības apguvi, uzsākot bakalaura studijas “Restorānu un klubu uzņēmējdarbības vadība” uzreiz no 3. kursa.
Ēdināšanas servisa organizators pēc programmas apguves:
- Spēj vadīt ēdināšanas uzņēmumu, plānojot, organizējot un kontrolējot ražošanas un apkalpošanas procesus;
- Prot izstrādāt un ieviest uz klientu orientētas apkalpošanas kultūras standartus, kā arī motivēt iesaistīto personālu izmantot pārdošanas veicināšanas paņēmienus;
- Spēj, izmantojot jaunākās informācijas tehnoloģijas, veikt uzskaiti, kontroli un darbības pārskatu sastādīšanu ēdināšanas uzņēmumā, kā arī šo rādītāju izvērtēšanu un nepieciešamo izmaiņu veikšanu uzņēmējdarbības procesos;
- Prot sastādīt un pielietot ēdienu gatavošanas tehnoloģiskās kartes un izveidot ēdināšanas uzņēmuma paškontroles sistēmu (HACCP);
- Spēj aprakstīt ēdināšanas uzņēmuma mērķus, darbības plānus un īstenot tos, izprotot normatīvo aktu prasības uzņēmējdarbības uzsākšanai un attīstībai restorāna biznesa jomā.
Galvenās studiju jomas:
- Ēdināšanas uzņēmumu darba organizācija
- Apkalpošanas standarti un noteikumi
- Ēdienu gatavošanas tehnoloģija
- Uzskaite un kontrole ēdināšanas uzņēmumos
- Ēdināšanas uzņēmumu plānošana